Face correction

Directe wenkbrauwlift

Wanneer de huid van het voorhoofd met het ouder worden gaat uitzakken kan het gebeuren dat de wenkbrauwen lager komen te zitten. Dit geeft vaak een vermoeid uiterlijk en kan het kijken belemmeren en geeft soms zelfs hoofdpijn. Wanneer u de zojuist genoemde problemen heeft en zich er aan stoort kan dat een goede reden zijn om een behandeling te overwegen: een correctie van de lage positie van de wenkbrauwen kan dan uitkomst bieden. Deze correctie kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. Eén daarvan is de ‘directe wenkbrauwlift’. Bij deze operatie wordt huid boven de wenkbrauw verwijdert, waardoor de wenkbrauwen hoger komen te staan.

Stappenplan

Afspraak
U maakt een afspraak voor een intakegesprek met dokter Karim. Daarin bespreken we uw wensen. Dit gesprek kan meestal binnen twee weken plaatsvinden.

Ingreep
De ingreep kan meestal binnen twee weken na het intakegesprek plaatsvinden.

Rust
Na de ingreep doet u een week rustig aan. Herstellen van een operatie is belangrijk, geef uzelf de tijd en de rust om bij te komen!

Controle
Twee weken na de ingreep komt u terug om even te zien hoe het met u gaat.

Eindcontrole
Drie maanden na de ingreep willen we u nog even zien voor een eindcontrole. We checken of alles goed is hersteld en of u blij bent met het eindresultaat.

Voorbereidingen

Vervoer
Omdat u na een operatie niet zelf naar huis mag rijden (noch auto, noch fiets) is het belangrijk dat u vervoer regelt.

Medicijnen
Gebruikt u bloedverdunnende medicijnen? Vertel dit in ieder geval. Vraag aan de arts van wie u deze medicijnen krijgt, of u hier tijdelijk mee mag stoppen. Uw voorschrijvend arts vertelt u dan hoeveel dagen voor de operatie u met de bloedverdunnende medicijnen moet of kunt stoppen. Dokter Karim wil hierover zo goed mogelijk overleg, om geen onnodige risico’s lopen.

Ziekte
Koorts of griep de dag voor de operatie? Bel dan even met dokter Karim. Hij beslist vervolgens of de operatie door kan gaan of uitgesteld wordt.

Cosmetica & verzorgende producten
Natuurlijk wilt u er altijd goed verzorgd uitzien, maar op de dag van de operatie mag u geen producten gebruiken voor de verzorging van uw huid, ook geen make-up.

Alcohol
Misschien bent u gespannen voor de operatie, maar toch mag u de dag ervoor (en op de dag zelf natuurlijk) geen alcohol drinken! Gebruik van alcohol geeft namelijk kans op nabloeden van de wond.

Lymfe drainage
Om uw huid voor te bereiden op de operatie, kunt u via uw huidtherapeut lymfedrainage laten doen.

Tijdens de ingreep

Voor de operatie wordt een maanvormige incisie op de plaats waar de huid verwijderd gaat worden afgetekend net boven de wenkbrauwen. Daarna wordt het gebied gedesinfecteerd en steriel afgedekt. Na plaatselijke verdoving wordt via een snee van ongeveer vijf centimeter lengte direct boven de wenkbrauw, het huidoverschot weg gehaald. Tot slot wordt de huid weer inwendig gesloten met oplosbare hechtingen. De littekens komen direct boven de wenkbrauwharen te liggen. De hechtingen hoeven dus niet te worden verwijdert.

Operatieduur: ongeveer 60 minuten

Na de ingreep

De meeste mensen ervaren een wenkbrauw lift niet als zeer pijnlijk. Tegen eventuele pijn kunt u een paracetamol nemen. Na een wenkbrauw lift kan het gebied en het gebied rond de oogleden gezwollen en blauw worden. Om zwelling en bloeduitstortingen zoveel mogelijk te voorkomen krijgt u na afloop een ijsbril of koude compressen op. Wij adviseren u om thuis het geopereerde gebied de eerste één tot twee dagen drie keer per dag vijftien tot dertig minuten te koelen. Dit kunt u doen met ‘coolpacks’ (verkrijgbaar bij de apotheek), ijswater, een koelbril of een plastic zakje met ijsblokjes verpakt in een washandje. Een pijnstiller is dan meestal niet nodig. Het sluiten van de ogen kan direct na de operatie soms iets moeilijker zijn als gevolg van de wond en zwelling van de oogleden. Dit herstelt snel na de operatie, in het algemeen binnen twee tot drie weken. De wondjes worden na de hechting afgeplakt met pleisters. Na één a twee dagen mag u weer douchen. Na een week kunnen de pleister worden verwijdert, de hechtingen hoeven er niet uit.

Pijn
De eerste dagen zijn de oogleden en omgeving pijnlijk. Daarna neemt de pijn af.

Medicijnen
Als u wilt, kunt u vier keer per dag twee paracetamol van 500 mg innemen.

Hoger Slapen
Slaap de eerste nacht met uw hoofd wat hoger, dit helpt tegen de zwelling.

Bewegen
Voorkom drukverhogende momenten zoals bukken en zwaar tillen.

Littekencrème
Vier weken na de ingreep mag u beginnen met het smeren van littekencrème.

Risico's

Algemene complicaties die na elke operatie kunnen voorkomen zijn bloedingen, infecties, gevoelloosheid, slechte wondgenezing.

Specifieke risico’s zijn asymmetrie, hypertrofisch littekens en tijdelijke gevoelloosheid in deel van de wenkbrauw.

Tot slot deze informatie is bedoeld als voorbereiding en als aanvulling op het consult en als informatie voor na de operatie. Een dergelijke beschrijving kan echter nooit volledig zijn voor iedere individuele situatie.

Honderd procent symmetrie is niet te garanderen. Een wenkbrauwlift zal het proces van het uitzakken slechts vertragen. Meestal kunt u er weer jaren “tegen”. Uiteindelijk gaat alles weer geleidelijk uitzakken, zodat een nieuwe operatie soms nodig zal zijn. Hoe snel dit weer nodig zal zijn, is moeilijk te voorspellen en sterk individueel afhankelijk.

Opengaan van de wond
Bij het te vroeg verwijderen van de pleisters of de hechtingen kan de wond opengaan. Laat daarom de pleisters en hechtingen zitten tot de controle-afspraak.

Epitheelcyste
In zeldzame gevallen kan een epitheelcyste (cyste in de huid) ontstaan. Deze kan verwijderd worden.

Resultaat

Kort na de ingreep is het resultaat al enigszins zichtbaar. Pas wanneer de zwelling grotendeels verdwenen is kunt u het resultaat goed beoordelen. Het uiteindelijke resultaat is pas zichtbaar nadat de wond en het onderhuids weefsel volledig genezen is. Dat is ongeveer drie maanden na de operatie.

Informatie aanvragen

  Mevr.Dhr.

  Kies uw contact reden

  Ik heb gelezen en ga akkoord met de voorwaarden en condities

  Feiten over de Directe wenkbrauwlift behandeling

  Prijs vanaf

  € 1500

  Anesthesie

  Locaal

  Operatieduur

  60 minuten

  Onverzekerd

  soms verzekerd