Jong en Mooi

Er is een nieuwe jonge beroepsvereniging die aardig aan de weg timmert om een volwaardige vereniging te worden met een eigen gezicht, namelijk: de Nederlandse Vereniging Cosmetische  Geneeskunde (NVCG).

Het doel van deze jonge vereniging is het waarborgen van de kwaliteit van cosmetische behandelingen en het voorlichten van consumenten over de mogelijkheden. Zij vinden dat iedereen recht heeft op eerlijke, informatie over injectables (botox en filler) behandelingen. Over de mogelijkheden, de te verwachten resultaten en de risico’s. De artsen van de NVCG hebben als doel zoveel mogelijk mensen in staat te stellen er mooier, jonger en gezonder uit te zien op een manier die bij hen past. Wie kan hier tegen zijn, toch?

Ik had het voorrecht om op vrijdagavond 15 april in Hampshire Hotel te Newport Huizen, ja zo fanatiek zijn ze, een tipje van de sluier op te lichten over plastische chirurgie in het algemeen en esthetische behandeling van het gezicht in het bijzonder. Het was een enerverende avond met enthousiaste dokters.

In de esthetische plastische chirurgie is de laatste jaren een forse toename van injectables behandelingen. Nederlandse cijfers zijn er eigenlijk niet. Wel zijn er statistische gegevens van de American Society of Plastic Surgeons . Er werden in Amerika in 2015 : 279.198 borstvergrotingen gedaan en 6.757.198 Botox behandelingen en 2.440.724 filler behandelingen.

Vrij vertaald er worden 24X zoveel botox behandelingen gedaan en 9X zoveel filler behandelingen dan borstvergrotingen. Er worden in Nederland ongeveer 7000 borstvergrotingen gedaan. Als wij de Amerikaanse getalen doortrekken dan worden in Nederland minimaal 168.000 botox behandelingen en 63.000 filler behandelingen gedaan. Serieuze aantallen die onze aandacht en hoogwaardige kwaliteit verdienen.