Werkbezoek Dr.Markus Klöppel te München

Werkbezoek Dr. Markus Klöppel te München

Op 15 maart zijn Dokter David Schiettecate en ondergetekende op werkbezoek geweest bij Dr. Markus Klöppel  in de Iatros Klinik te München.

Ons reden van bezoek: Endoscopisch Assisted Transaxillar Augementation Mammaplasty. Namelijk een borstvergroting zonder noemenswaardige litteken onder de oksel. Er zijn maar weinig plastisch chirurgen die deze techniek beheersen en onze collega dr Klöppel is een van de grootheden. Wij hebben een geweldige dag gehad waarin Markus alle tijd nam ons alle tips en tricks te laten zien hoe hij dit doet. Wij zijn ‘begeistert’ geraakt en gaan deze techniek zeker toepassen in onze praktijk.

De borstvergroting staat nog steeds op de eerste plaats wat betreft de esthetische plastisch chirurgische ingrepen. In Nederland wordt per jaar ongeveer 6000 borstvergrotingen gedaan.

Vrouwen denken gemiddeld 4 jaar na voordat zij een borstvergroting ondergaan en bezoeken 2 tot 3 plastisch chirurgen in Nederland alvorens een beslissing te maken.

Belangrijkste reden voor het shoppen is; het vinden van een plastisch chirurg waarmee ze een klik hebben en vertrouwen. Europees blijkt ongeveer een kwart van de vrouwen die op een consult komt uiteindelijk voor een operatie te kiezen. Belangrijkste reden om het niet te doen zijn; de prijs, zorgen over littekens ,verlies van gevoel, twijfels over veiligheid, ziet op tegen operatie, bang voor tegenvallend esthetisch resultaat.

Onze eerste Endoscopisch Borstvergroting zonder litteken in de borstplooi staat gepland op 4 mei 2016.