Open Blik

Op mijn spreekuur zie ik meestal vrouwen maar tegenwoordig ook steeds meer mannen die de weg naar mij hebben gevonden met de vraag of het overtollig hangende vel voor hun ogen kan worden weggehaald met een bovenooglidcorrectie.

Dokter zeg nou zelf “het ziet er toch niet uit “ al kijkend in de spiegel met het stuk vel vaak tussen duim en wijsvinger als bewijs om te laten zien dat er toch echt wimpers en ogen onder zitten.
Mannen hebben vaak last hiervan met autorijden ,lezen en vooral vermoeide ogen ‘s avonds.
Vrouwen willen graag weer een frisse jonge open blik, af van die vervelende hoofdpijn door het omhoogtrekken van de wenkbrauwen en zij willen graag weer mooie oog make-up kunnen aanbrengen.

Met een open blik kunt u weer helder de wereld inkijken! Wat is het fijn dat dit mogelijk is na een poliklinische bovenooglidcorrectie. Niet meer het idee hebben dat u de helft ziet of de terugkerende vragen van anderen; ben je moe? Of ben je boos? Vaak ziet u het zelf ook als u s’ochtends in de spiegel kijkt na een uitgeruste nacht en nog steeds die vermoeide boze blik terugkijkt .
Een bovenooglidcorrectie kan dan uitkomst bieden.

Wat is nou eigenlijk een bovenooglidcorrectie en wat is er mogelijk?
Bij een bovenooglidcorrectie wordt meestal het teveel aan huid en ander overtollig weefsel weggenomen.
Na de eerste beoordeling van uw oogleden door mij kan ik u een persoonlijk advies op maat geven en een indicatie van het te verwachten eindresultaat.
En de eventuele littekens, zijn deze zichtbaar? Nee, de littekens zijn later nauwelijks zichtbaar doordat het litteken precies in de natuurlijke plooi van het ooglid valt. Het enige dat zichtbaar is na de ingreep, is uw nieuwe frisse open uitstraling!
Uw omgeving ziet vaak wel dat er iets aan u verandert is maar wat nou precies…..

Na de ingreep koelen met diepvries doperwten?
U zult wel denken wat zegt dokter Karim nu toch ….Ja, u leest het goed, zakjes met diepvries doperwten. Als plastisch chirurg is het natuurlijk een beetje raar als ik dit zeg, maar het werkt perfect om de ogen goed na te koelen omdat het mooi rond de oogcontouren plooit.
Natuurlijk mag u hiervoor ook een gekoelde gelbril gebruiken enkele malen per dag gedurende de eerste dagen dagen om de zwelling die na de bovenooglidcorrectie is ontstaan tegen te gaan en de vochtafvoer te bevorderen.

Lymfedrainage behandeling
Het kan prettig zijn om lymfedrainage massage toe te laten passen door een erkend schoonheidsspecialiste of huidtherapeut ter voorbereiding op de bovenooglidcorrectie, dit mag al op de dag voor en in de dagen na een bovenooglidcorrectie.
Het voordeel na de ingreep is dat het de zwelling vermindert en verlichting geeft. Deze drainage is pijnloos, bevordert een sneller herstel en werkt ook nog eens ontspannend.
Patienten vertellen regelmatig ook over hun goede ervaringen met arnica tabletjes of druppels om in te nemen ter bevordering van de herstelperiode en voorkomen van blauwe plekken.

Resultaat
Een bovenooglidcorrectie is een relatief kleine ingreep met een prachtig resultaat. De ingreep duurt ongeveer 45 minuten. Al bij de eerste controle na 5-7 dagen als de hechtingen worden verwijderd merkt u al het verschil, na ongeveer 2-3 weken verdwijnt meestal de zwelling en ziet u al het eerste resultaat ,na 6 weken heeft u weer een mooie open blik !